Hälsa & välbefinnande

Vart du än är i Sverige eller världen kan du vara med och göra yoga. I denna onlinekurs i chakrasystemet del 1. får du i din egen takt och när du vill träna kundlainiyoga. Under kursen får du möjlighet att bygga upp din fysiska kropp, stärka ditt mentala sinne och få fördjupa din medvetna närvaro samtidigt som du får fördjupa dig i chakrasystemet och de fyra första chakran.

Chakrasystemet är en yogisk modell, som beskriver olika energicentra i kroppen, som löper längs ryggraden. Varje chakra är kopplat till olika kroppsdelar och körtlar. När du har obalans i ett chakra kan det visa sig som fysisk sjukdom eller mentala utmaningar. När du stärker ett energicentrum hjälper du att lösa upp dessa blockeringar, detta göra att din hälsan och livskvaliteten förbättras.

I denna 16 veckors online yogakurs kommer du få:
- skriftlig information om de fyra första chakran
- videofilmer med yogapassen inspelade
- bilder på yogapassen samt frågor till varje chakra
- inspelade meditationer till de fyra förste chakran
- olika frågor som rör din personlig utveckling som hör i hop med varje chakra

Vid regelbunden kundaliniyoga kan du uppnå:
- starkare och smidigare kropp
- ökad mental styrka och fokus
- ökad medveten närvaro
- att tycka om och respektera din kroppen som den är.
- njuta av kroppen
- ökad harmoni och glädje

Du väljer själv vart du lägger ribban för ditt yogande. Här är några exempel på hur du kan lägg upp kursen:
1. Yoga en gång i veckan. Utforska varje chakra under fyra veckor, gör både de två yogapassen två gånger och läs på om detta chakra under tiden. Gör meditationen en gång i veckan, antingen i samband med yogapasset eller en annan dag.

2. Yoga två-tre gånger i veckan. Utforska varje chakra under två till fyra veckor, gör både de två yogapassen under första veckan och läs på om det aktuella chakrat. Du kan välja att alternera mellan dessa två yogapassen eller välj den ena och enbart jobba med det under de övriga veckorna. Gör meditationen en-tre gång i veckan, antingen i samband med yogapasset eller en annan dag.

3. Yoga varje dag i 40 dagar. Detta tar 42 dagar. Börja med att göra både yogapassen under två dagar. Välj det yogapasset du vill jobba med dagligen i 40 dagar. När du jobbar med ett yogapass 40 dagar i sträck bli du av med en gammal vana.

Yogalärare: Åshild Haaheim som också kallas Seema Pardeep Kaur. Seema Pardeep är instruktör i kundaliniyoga. I över 20 år har hon utövad yoga i olika formar. Sedan 2007 har hon undervisat i mindfulness meditation och yoga i hennes arbete som psykolog. Sedan 2019 har hon undervisat i kundaliniyoga.

Vi kommer arbeta i Studieförbundet Vuxenskolans lärplattform: Lernify.
Plats: Hemma vid dator, träna och studera så mycket du vill och när du vill. Allt material kommer vara tillgängligt på nätet från 14/9 och 16 veckor framåt. Börjar du senare, ha dialog med ledaren.

För dig som vill fortsätta kommer del 2 att starta 1/12-20

Kostnad:
1500,- för privatpersoner
1250,- för personer som är sjukskrivna eller egenföretagare med låg inkomst pga coronaviruset, student pensionär och arbetssökande

Anmälan: är bindande.

Hjärtligt välkommen