Hälsa & välbefinnande

"Sheng Zhen Healing Gong" är en mycket mjuk form av Qi gong som passar alla och som är lätt att lära sig. Varje pass består av 3 delar med 10 rörelser i varje. Detta är "mindfulness", fysisk träning samt lung- och andningsträning i ett och samma pass! Vi tränar lågintensivt med mjuka rörelser för hela kroppen, andningen och sinnet.

Denna serie på 6 träffar under 3 veckor möjliggör fördjupning och att du hinner uppleva hur du utvecklas och hur träningen påverkar dig. Efter 3 veckor är du redo att fortsätta själv om du så önskar. Denna form av Qi Gong är tänkt att utföras sittande på stol men rörelserna kan anpassas till stående position. Vi tränar utomhus i mjuka kläder, mjuka skor (eller barfota). Utöver detta behövs inget annat. Inga förkunskaper krävs. Ät gärna något litet innan passet, men kom inte för mätt.

Ledaren Elsie Berg har sedan år 2000 tränat och studerat bl a medicinsk Qi gong i Kina och Sverige. Innan hon flyttade till Östersund höll hon under tio år kurser i Medicinsk Qi gong samman med Stockholms kommun, Posten och Filminstitutet.

Vi håller till utomhus som regel, håller alltid avstånd och är noga med handhygienen. Välkomna förutsatt att du inte tillhör riskgrupper kopplade till Covid -19 eller har symtom på luftvägsinfektion/förkylning (även milda) mm. Läs aktuell information och håll dig uppdaterad på https://www.folkhalsomyndigheten.se/covid-19.