Hälsa & välbefinnande

Medicinsk Qi gong, "Nei Yang Gong"
Denna kurs riktar sig till dig som har tränat Qi gong tidigare. Gärna att du har tränat/praktiserat Qi gong under ledning av gruppens cirkelledare Elsie Berg.

Vi tränar lågintensivt med mjuka rörelser för hela kroppen och sinnet. Ett mjukt tempo som följer andningen. Det går även att utföra rörelserna sittandes. Rörelserna byggs på under kursens gång i takt med gruppens utveckling.

Vi tränar i mjuka kläder, mjuka skor (eller barfota). Utöver detta behövs inget annat.
Ät gärna något litet innan passet, men kom inte för mätt.


Ledaren Elsie Berg har sedan 2000 tränat och studerat Nei Yang Gong i Beidaihe, Kina, och i Sverige (även andra qi gong-former).
Innan hon flyttade till Östersund höll hon under tio år kurser i Medicinsk Qi gong samman med Stockholms kommun (tekniska nämndhuset i Stockholm), posten och filminstitutet.

Pris: 400 kr för 5 träffar.

___________________________________________________
Om Nei Yang Gong 内养功

Medicinsk Qi gong, "Nei Yang Gong"
Nei Yang Gong betyder ”Inre Närande Träning” och är en Medicinsk Qigong var historik går tillbaka till slutet av 1500- och början av 1600-talet (Ming- och Qing-dynastierna).

Sedan 1949 har Nei Yang Gong utforskats medicinskt och metoden används idag på ca 750 sjukhus i Kina till att med god effekt behandla över 80 olika medicinska åkommor, bland annat:

· Matsmältningssjukdomar
· Lungsjukdomar (astma och allergier)
· Ryggradssjukdomar
· Hjärtsjukdomar
· Övertrötthet
· Högt blodtryck
· Reumatiska sjukdomar
· Depression
· Immunförsvaret m.m.

Genom att Nei Yang Gong förenar rörelse, andning och inre visualisering harmonieras och regleras hela vårt meridiansystem i kroppen. Blockeringar i meridianerna upplöses och toxiner elimineras. Detta leder till att Qi och Blod kan cirkulera fritt och tillsammans revitalisera de inre organen, kroppens alla celler, musklerna, senorna och skelettet. Nei Yang Gong balanserar det sympatiska och parasympatiska nervsystemet, stimulerar vårt körtelsystem (vilket även påverkar vår grad av medvetenhet och andliga utveckling) samt balanserar hjärnhalvorna.

Träningen innebär att du använder ditt sinne och tankar positivt och håller ditt sinne klart och stilla. Du får en ökad sinnesnärvaro som leder till en djupare stillhet, mer balanserade känslor och ett gladare sinne. Träningen sänker stressnivån i kroppen.


Texten är, med tillstånd, hämtad från certifierad Nei Yang Gong-lärare Pernilla Holmgren.
Läs gärna mer om Nei Yang Gong på Pernillas hemsida http://www.halsokallan.eu/qigong/