Mat & dryck


Häng med ut i Vemdalens skogar och plocka svamp! Hitta glädjen i att plocka din egen svamp i naturens skafferi och lär dig mer om vilka svampar du kan äta.

Carin Sjelin har lång erfarenhet som svampkonsulent och delar under dagen med sig av tips och erfarenheter från ett liv som svampplockare.

Dagen inleds på hembygdsgården i Vemdalen med förmiddagsfika och genomgång av dagen innan vi ger oss ut i svampskogen.

Till lunch serveras en ekologisk och närproducerad svampsoppa med bröd, smör och ost samt kokkaffe på maten. På eftermiddag blir det eftermiddagsfika på Hembygdsgården eller i skogen och alla får lära sig om olika sätt att ta tillvara och tillaga svampen. Sedan rensas svampen och deltagarna får lära sig göra inläggningar och tillsammans lagas kvällens middagsbuffé.

Med dig hem får du några svamprodukter, en svampbok och några läckra recept. P.S. Du som var med på kursen i fjol kan vara med i år igen eftersom vi lagar andra recept och skogen bjuder alltid på nya överraskningar

När: 7 augusti 09.30 – 20.00.

Var: Inleds på hembygdsgården i Vemdalen.
Ta med kläder efter väder, svampkorg och kniv.

Kursen inkluderar:

En heldags kurs i svampskogen
För- & eftermiddagsfika
Lunch
Middag
Dessutom får du en Goodiebag med dig hem med en svampbok, svamprecept och några läckra svampprodukter.

Kursdagen ordnas i samarbete med Vemdalens Hembygdsförening.

Denna kurs passar bra i Coronatider då den sker utomhus! Symptomfri är en självklarhet.
P.g.a. miljötänk och smittorisk så vill vi att du tar med dig en egen kåsa och sked till soppan och en kopp till kaffet.

Anmälan är bindande. Kallelse/faktura skickas via mail när vi fått in 6 anmälda.
Kursen kräver minst 6 deltagare för att bli av.
Enligt folkhälsomyndigheten får max åtta deltagare samlas för evenemang och vi rättar oss efter dessa restriktioner. Skulle dessa restriktioner ändras så släpper vi på fler deltagare från reservlistan.