Hantverk & konst

Kliar det i fingrarna?
Det är något speciellt med att skapa med sina händer efter eget huvud. Det stimulerar kreativiteten och inger lugn. Ledning, kunskap och tips får du av våra kompetenta ledare. Vi arbetar för att föra vidare gamla traditioner och hålla dem levande. Människor har sysslat med hantverk i alla tider och det har varit avgörande för mänsklighetens utveckling. Vi erbjuder många olika inriktningar som du kan välja mellan.

Skapa med ull - använd fantasin och händerna!

Ull finns i olika nyanser, natur och färgat, vilket man kan göra många vackra alster av. Allt från klädesplagg, hattar, kuddar, lyktor till tomtar och vantar går att göra av ull!
Under denna kurs får du lära dig tova och prova på olika typer av tovningstekniker, så som gnugg- och rullteknik samt nåltovning. Allt utifrån dina önskemål!

Kursen lämpar sig både för nybörjare och för dig som hållit på ett tag. Gruppen består av personer med blandad erfarenhet vilket frigör tid för dig som är nybörjare och ger inspiration mellan varandra.

Vår ledare Eva Henriksson har lång egen erfarenhet av ullens fantastiska värld sedan många år tillbaka. Eva har också lett många kurser, prova-på-tillfällen och studiecirklar genom åren och är en omtyckt och pedagogisk ledare.
Välkommen till en fantastisk och mjuk upplevelsekurs med Eva Henriksson
Hon har massor av kunskap och erfarenhet och har i många år arbetat med materialet ull.
Du som deltagare får lära dig ullens egenskaper och användningsområden och tillverka vackra och användbara alster.

Det här är en helgkurs som startar den 23 februari kl. 10.00 och på första kursdagen kommer ledaren överens med sin grupp om nästkommande kurstillfälle.
Material finns att köpa på plats eller om du har själv så ta med!

Har du frågor: 0642-10420, 0640-61742, 063-12 34 00