Hantverk & konst

Välkommen till tovningskurs med följande upplägg:
Startdatum för höstens kurs kurs återkommer vi med.

Träff 1:
Rätt ull till rätt sak - titta på olika typer av ull och tovade alster (från tjocka mattor av grövre ull, till västar och handledsvärmare av riktigt finfibrig ull).
Introduktion till tovning - förklara de olika momenten i tovning och vad det är som gör att ullen tovas. Lägga ut ull och förtova ett stycke.

Träff 2:
Tova ett platt alster (typ tavla eller grytunderlägg) där vi klipper och tovar in även det förtovade stycket från föregående träff.

Träff 3:
Avsluta det platta alstret - fixa till och/eller lägga till ytterligare dekor med nåltovning.
Tova med inlägg som klipps ut, antingen bara som dekor eller för att skapa t.ex. en väska runt en mall.

Träff 4:
Avsluta alstret från föregående träff.
Tova runt en mall för att skapa ett runt tredimensionellt alster
ELLER
Tova med finfibrig ull (Jämtland eller merino) och ev. testa nunotovning (att tova in tyg i ullen)
ELLER något annat som gruppen vill testa.


Ledaren Tuulikki Rooke föreslår att:

"De som har (eller själva vill köpa) egen ull kan använda det, annars har jag en hel del ull av olika sorter och färger som deltagarna kan få köpa av mig för 50kr per hg. Jag tänkte också föreslå att alla deltagare tar med en egen tvål (fast eller flytande) eller såpa eftersom det är väldigt olika vad folk vill använda (och det går bra med vad som helst). I övrigt kan jag stå för allt annat som behövs (bubbelplast, tyll och diverse tovningsredskap att testa). Jag kan även köpa in tovningsnålar om det finns intresse av att testa nåltovning som ett komplement till våttovning, och då kan deltagarna köpa nålarna av mig till självkostnadspris."