Hantverk & konst

Välkommen att måla ”Med fötterna på jorden och penslarna i himlen”
Av Curt Källman, grundaren av Vedic Art som konstform.

Vad är Vedic Art?
Vedic Art är ingen specifik målarstil utan hjälper dig att hitta ditt egna personliga uttryck, den du är. Grundsynen inom Vedic Art är att alla har stor skaparkraft och den kunskapen finns inom oss själva från födslen.
En viktig del av metoden är ”De sjutton Vediska principerna för konsten och livet”.Under grundkursen skapar vi aktiviteter och övningar som öppnar upp seendet med hjälp av dessa principer. Det är ett kravlöst sätt att måla och alla kan vara med, både du som aldrig har hållit i en pensel och du som är en van målare. Curt Källman är grundaren till Vedic Art. och hans son Johannes Källman är utbildningsansvarig för Vedic Art – metoden internationellt sedan är 2010. Läs mera om metoden på: https://www.vedicart.com/sv/ursprunget

Vem är jag som leder?
Jag heter Ann-Christin Stenborg och jobbar som lärare i grundskolans senare del. Jag har under hela mitt liv uttryckt mig genom mitt måleri. Allt började med att måla traditionellt med olja, där jag vid ett senare skede fann konstmetoden Vedic Art. Vedic Art gav mig verktygen för att uttrycka mitt skapande från själ och hjärta utan krav på ett speciellt resultat. Jag målar mest intuitivt och vill gärna dela med dig denna fantastiska uttrycksform. Lärarkursen har jag gått med Johannes Källman på Öland. https://www.vedicart.com/sv/ursprunget


En kursdag kan se ut så här:
Grundkursen är uppdelad på tre veckoslutskurser, den första börjar i september sedan kommer varje delkurs efter ca en månad. Har du redan gått en Vedic Art kurs men inte gjort alla principerna så är du välkommen att anmäla dig till en delkurs men i mån av plats. OBS! Anmäl dig till kurserna separat på vår hemsida.

Dagen börjar 9.00
Vi börjar med en meditation för att landa i det vi ska göra under dagen.
Vi går igenom principerna för dagen och de övningar som finns till.

Lunch 11.30 -12-30

Under eftermiddagen är det fritt skapande utifrån principerna eller det som du vill skapa.
Kurslokalen kommer att var öppen till 18.00 där jag kommer vara närvarande.
Var och en fikar och tar pausar efter sina egna önskemål. Det kommer att vara möjligt att måla utomhus om vädret tillåter.

Utrustning:
I lokalen kommer det att finnas staffli där alla får sin egen målarplats med avstånd, bord och stol
Under kurshelgen kommer det att finnas ett målarbord med färger och penslar mm. Duk på rulle finns att köpa på metervara till självkostnadspris. Hyra för målarbordet är 100 kr/dag.
Om ni har, ta med egna pannåer/dukar eller annat att måla på. Tapeter kan vara bra att börja med om man vill men svåra att spara om man vill ha kvar sin målning.
Grundfärgerna i akryl eller akvarell. (vi använder inte oljefärger)
Det kommer att finnas kaffe eller te i lokalen. Eget fika och lunch tar alla med sig själva. I lokalen finns kylskåp och mikrovågsugn.

Kurstider under en veckoslutskurs
Fredag kl 15.00 då alla väljer sin målarplats och ”boar” in sig. Finns möjlighet att börja måla den dagen till 18.00 men ingen undervisning den här dagen.
Lördag kl 9.00 – 18.00
Söndag kl 9.00 – 18.00

Pandemi anpassat
För att anpassa inför den rådande pandemin kommer det vara ett begränsat antal platser med max 8 personer, handsprit kommer att tillhandahållas i lokalerna.

Så välkommen !

Med följande ord av Curt Källman vill jag bjuda in dig till magiska dagar i din alldeles egna skaparbubbla där själ och hjärta kommer att få ett stort utrymme:
“Vedic Art innehåller en navigationskarta. Använd kompassen du har i din hjärna och finn vägen till fredens kammare i ditt eget hjärta.
Sedan - när du doppar din pensel i ljus, rymd och bliss, så framträder evigheten.
När du går in i din målning - in i den självrefererande dialogen - så kommer du att finna nyckeln till hur livet kan levas och hur en målning kan öppna dörrar både i himlen och på jorden.”— Curt Källman https://www.vedicart.com/sv/ursprunget


Varmt välkomna
Ann-Christine
Har du frågor och funderingar går det bra att ringa 0705421736.