Hantverk & konst

Välkommen att måla ”Med fötterna på jorden och penslarna i himlen”
av Curt Källman, grundaren av Vedic Art som konstform.

Vad är Vedic Art?
Vedic Art är ingen specifik målarstil utan den hjälper dig att hitta ditt egna personliga uttryck, den du är. Grundsynen inom Vedic Art är att alla har stor skaparkraft och den kunskapen finns inom oss själva från födslen.
Vi kommer att använda oss av ”De sjutton Vediska principerna” som verktyg och hjälp för att komma in i målandet. Det är ett kravlöst sätt att måla och alla kan. Både du som aldrig hållit i en pensel och du som är en van målare.

En kursdag kan se ut så här
Dagen börjar 10.00
Vi börjar med en meditation för att landa i det vi ska göra under dagen.
Vi går igenom principerna för dagen och de övningar som finns till.

Lunch 12.30 -13.30
Under eftermiddagen är det fritt skapande utifrån principerna eller det som du vill skapa.
Var och en fikar och tar pausar efter sina egna önskemål. Det kommer att vara möjligt att måla utomhus om vädret tillåter.

Utrustning: I lokalen kommer det att finnas staffli där alla får sin egen målarplats med avstånd, bord och stol
Under kurshelgen kommer det att finnas ett målarbord med färger och penslar mm. Duk på rulle finns att köpa på metervara till självkostnadspris. Hyra för målarbordet är 100 kr/dag.
Om ni har, ta med egna pannåer/dukar eller annat att måla på. Tapeter kan vara bra att börja med om man vill men svåra att spara om man vill ha kvar sin målning.
Grundfärgerna i akryl eller akvarell. (vi använder inte oljefärger)

Lördag kl 10.00 – 18.00
Söndag kl 10.00 – 16.00

Med följande ord av Curt Källman vill jag bjuda in dig till magiska dagar i din alldeles egna skaparbubbla där själ och hjärta kommer att få ett stort utrymme:
“Vedic Art innehåller en navigationskarta. Använd kompassen du har i din hjärna och finn vägen till fredens kammare i ditt eget hjärta.
Sedan - när du doppar din pensel i ljus, rymd och bliss, så framträder evigheten.
När du går in i din målning - in i den självrefererande dialogen - så kommer du att finna nyckeln till hur livet kan levas och hur en målning kan öppna dörrar både i himlen och på jorden.”— Curt Källman https://www.vedicart.com/sv/ursprunget

Ann-Christine har under hela mitt liv uttryckt mig genom mitt måleri. Allt började med att jag målade traditionellt med olja men vid ett senare tillfälle hittade jag konstmetoden Vedic Art. Där jag även har utbildat mig till lärare.