Hälsa & välbefinnande, Dans


WORKSHOP JAZZDANS/PROVA PÅ
DansRum Sjöstugan

För dig som är vuxen och längtar efter att prova dans med
grund i jazzdansen (Simonsonteknik för vuxna nybörjare). Även för dig som
dansat tidigare och längtar efter att komma igång igen. Om du dansat mycket kan detta ändå vara ett tillfälle för dig att dansa loss, även om det är på en enklare nivå.
Vi tar oss an både dansgrunder och koreografi inspirerade av musiken. Kom ett av tillfällena eller var med på flera. Passande att kombinera en lördagsklass med söndagsklass då det blir fortsättning på koreografin på söndagen.
Varmt välkommen!
Mer info 0734-12 64 81 Cecilia Hagberg
Pris: 180 kr/dansklass, 300 kr/två dansklasser (ange gärna i meddelandet om du ska delta på fler klasser, så du får rätt pris!)
(Max 8 deltagare/klass)
Adress: Önevägen 22, Frösön (nedanför Arnljotskolan, Frösö Strand)
Buss nr 1 och nr 3

Lördag 30/11
Dansklass kl 10.00-12.00
Dansklass kl 13.30-15.30
Söndag 1/12
Dansklass kl 10.00-12.00


RUM. Ge rum för dans. I din kropp, din tanke och din kalender. Ett utrymme för något som ger dig kraft, samtidigt som du är
själva kraften. Rum att släppa loss i, känslor att ge plats för, tid att utmana din föreställning om dans och att just du har dans i dig. Ditt dansrum. Nära ett naturrum. I Sjöstugan
RYTM. Ge rytmen i dig en chans att uttryckas. Lyssna till den. Våga lita till lusten att vilja dansa. Följ musiken genom att låta rytmen bli till rörelse i dig. Dansrörelser. Din rytm. Allas rytm.
RO. Ge själen ro och hjärtat vingar genom att dansa. Med känsla av fötterna på jorden och himlen som tak. Grundad som trädroten i marken för att kunna följa väderväxlingar utan att dras iväg.
Rofyllt och roligt. Naturligt.

MED VEM?
CECILIA HAGBERG. Jag är 44 år, bosatt i Östersund där jag kombinerar dans med arbete inom hållbar utveckling.
För mig har dansen varit en glädjekälla sen barnsben. Sprittande, energigivande och samtidigt möjliggörare av att bearbeta känslomässigt tyngre perioder i mitt liv. Att dansa är för mig lika grundläggande för att nära kropp och själ som vatten och sol för liv. Dansgestaltningar som berör vår tids hållbarhetsutmaningar och
föreställningen ”SkilsMässa - när kärleken kraschlandar” är det jag senast ägnat mig åt.
Min bakgrund inom dans är bred. Jazz-
dansen har alltid funnits som en röd tråd. Afrikansk dans, bugg, pardans inom latin- och standard, balett och fridans har lagts till genom åren. Jag har en yrkesförberedande dans-
utbildning från Kulturama och är diplomerad för att undervisa Simonsonteknik för vuxna nybörjare.
Jag längtar efter att väcka slumrande
danssjälar oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Ofta hör jag människor uttrycka en längtan efter att dansa. Tyvärr stannar det också ofta vid tanken att vilja dansa, särskilt om människor passerat en viss ålder. Min strävan är att ändra på det.

FAKTA OM SIMONSONTEKNIKEN
• Ett förhållningssätt till kroppen där de
individuella förutsättningar hos varje person är utgångspunkten.
• Att utgå från den egna kroppen och visa den hänsyn. Att vägleda människor in i kroppen, sin egen unika kropp, genom dansen.
• Undervisningssätt utvecklad för att möta
människors olika sätt att ta in dansen i knopp och kropp.
Lynn Simonson, grundare av Simonsontekniken, är en internationellt erkänd amerikansk danspedagog och koreograf inom jazzdansen.
”An organic approach to movement that prepares the body to dance in a way that is anatomically intelligent and somatically aware. Her call to jazz dance grew out of a deep love, of jazz music and a need to express that music in movement”. www.lynnsimonson.com