Trädgård, hus och hem

Vi har mängder av vilda växter omkring oss som kan stärka oss på olika sätt. På denna workshop får du lära känna ett par växter och hur du kan göra egen salva, massageolja, te, infusion, tinktur och ett pulver för att stoppa blödningar. Pulvret vi gör får du ta med dig hem.

Nu börjar hösten komma, och det är hög tid att plocka och torka de växter som fortfarande är verksamma. Exempelvis rölleka, hallonblad, maskrosrot, groblad, rödklöver (de få som fortfarande blommar), ringblomma, rallarros, johannesört m.m. Gör det med kärlek och respekt <3>

VI kommer på workshopen fokusera på hur vi gör egna salvor och tinkturer. Jag kommer förklara och visa, så att ni sedan kan göra det hemma på egen hand. Vi kommer prata om vad som är viktigt att tänka på när vi plockar, torkar och använder oss av vilda växter. Vi kommer även göra ett pulver av rölleka som är bra att ha i sitt första-hjälpen-kit. Om du känner till rölleka, så gå gärna ut och plocka en bukett (klipp av och lämna en del av stam och blad kvar) och häng buketten på tork på ett torrt ställe utan direkt solljus. Ta med den till workshopen, tillsammans med en glasburk, så kommer vi att göra ett pulver som du sedan tar med dig hem. Jag tar med extra rölleka till den som inte har möjlighet att plocka själv.

Ta med:
* Torkad rölleka
* Glasburk
* Papper och penna för att göra anteckningar

Jag ser mycket fram emot att träffa dig på workshopen!

Varma hälsningar,
Christine


Lördag 7/9 kl.9-12 på Litsv.31A

Kostnad: 350kr

Ledare: Christine Olsén, massör, yogalärare, doula och växtälskare!

Plocka gärna rölleka m.fl och torka i sommar. Mer tips kommer.