Inspirativ sång med Åsa Okutani - sånghelg på Hosgården i Undersåker

Inspirativ sång med Åsa Okutani - sånghelg på Hosgården i Undersåker

Musik, teater

Inspirativ sång är ett fritt skapande där kreativitet och lekfullhet står i fokus. Det är dina inre upplevelser av sången som är
viktiga – inte resultatet. Vi lyssnar efter det vackra och magiska i varje ton som den är - här och nu. Vi tränar acceptans
och uppskattning i samband med sångövningar, lek med toner och sånger, för att låta utveckling ske naturligt.
En kurs för dig som vill utvidga din kreativa inre kanal och komma vidare i sången.

Kursbeskrivning: Vi jobbar tillsammans både med röst och kropp (som ju är instrumentet!) och får en del tekniska grunder för
att bilda olika ljud och klanger, och för att ta hand om rösten. Vi inspireras och lär oss av varandra - Vi är alla så fundamentalt lika, och samtidigt så unika med våra personliga röster – Alla vackra i sig och värda att ta plats och höras! Vi varvar sjungandet med mindfulness och enkel yoga, som ett verktyg för att skapa närvaro och balans.

Mål: På ett roligt och tillåtande sätt är målet att våga lära känna sin egen röst och uppskatta, använda och utveckla den. Att njuta av och känna glädjen i att tillsammans låta våra röster klinga.
Konkreta verktyg lärs ut, för att skona rösten och för att kunna skapa olika klanger. Det personliga och musikaliska uttrycket stärks och en uppmuntrande inställning gör på köpet självförtroendet gott!

Kurslängd och tid: 4-6 maj 2018
Fredag kväll kl 18-21
-Mindfulness och Sångstart
Lördag kl. 10-20
-Uppvärmning med hela kroppen, Sång & mera sång i olika former
-Övningar i mental träning & mindfulness
-Paus ges med tid för att både laga och äta lunch och middag, samt även för utevistelse (ta med promenadkläder/skor). En måltid tillsammans i tystnad och en gående meditation utomhus i det vackra närområdet erbjuds lördag eller söndag.
-Balans mellan hjärna/hjärta, kropp/röst, rörelse och vila.
Söndag: kl 9-15
-Liknande upplägg som under lördagen.

Förkunskaper: Kursen riktar sig främst till dig som har viss sångvana, men alla med längtan att sjunga och
uttrycka sig är välkomna – Fokus hålls på att alla kan!

Logi: Kursen hålls på det gamla fina fjällpensionatet Hosgården i Undersåker med utsikt över Vällistefjället. Här får vi också bo mot en kostnad av 170 kr/natt, plus 100 kr i städavgift. Ta med lakan och handduk. Täcken och kuddar finns. För den som vill finns även bastu att tillgå.

Mat: Vi lagar mat i det stora gemensamma köket. Tid avsätts för det i schemat. Var och en tar med sina ingredienser, eller handlar på välsorterade ICA Undersåker. Lördag kväll har vi knytis tillsammans.


Ledare: Åsa Okutani, lärare på Birka Folkhögskolas musiklinje i sång, gehör, FreeVoicings (vokal improvisation i grupp) och songwriting.
Utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och Berklee College of Music i Boston, USA, samt i Estill Voice Training* i Göteborg.
Även rörelseutbildad (Dalcroze rytmik), och fr o m våren 2014 mindfulness-instruktör.
Aktiv jazz- och folksångerska och valthornist i olika sammanhang.

*Estill Voice Training EVT är en sångteknik, som grundas på omfattande forskning inom röstens anatomi och funktion vid olika sorters sång, tal och ljudskapande.

Anmälan: Direkt här på webben eller via ledaren 070-962 01 32, asa@okutani.com.

Några röster bland deltagarna i utvärderingarna efter liknande kurs:
"en väl avvägd mix som gjorde gott i både kropp och själ"
"fint ledarskap. Du skapar en skön atmosfär!"
"Denna kursen har inte bara gett mig mod och bättre självkänsla, utan oxå nya vänner & väldigt fina möten <3 tack!">

Varmt Välkomna!