Tovning i vått och torrt

Tovning i vått och torrt

Hantverk & konst

Kliar det i fingrarna?
Det är något speciellt med att skapa med sina händer efter eget huvud. Det stimulerar kreativiteten och inger lugn. Ledning, kunskap och tips får du av våra kompetenta ledare. Vi arbetar för att föra vidare gamla traditioner och hålla dem levande. Människor har sysslat med hantverk i alla tider och det har varit avgörande för mänsklighetens utveckling. Vi erbjuder många olika inriktningar som du kan välja mellan.

Skapa med ull - använd fantasin och händerna!

Ull finns i olika nyanser, natur och färgat, vilket man kan göra många vackra alster av. Allt från klädesplagg, hattar, kuddar, lyktor till tomtar och vantar går att göra av ull!
Under denna kurs får du lära dig tova och prova på olika typer av tovningstekniker, så som gnugg- och rullteknik samt nåltovning. Allt utifrån dina önskemål!

Kursen lämpar sig både för nybörjare och för dig som hållit på ett tag. Gruppen består av personer med blandad erfarenhet vilket frigör tid för dig som är nybörjare och ger inspiration mellan varandra.

Vår ledare Eva Henriksson har lång egen erfarenhet av ullens fantastiska värld sedan många år tillbaka. Eva har också lett många kurser, prova-på-tillfällen och studiecirklar genom åren och är en omtyckt och pedagogisk ledare.

Ledare: Eva Henriksson
Onsdagar klockan 18:30-21:30,
8 träffar i Konstverksta´n på Solliden

Ull till första gångerna finns att köpa på plats. Ofta sambeställer gruppen ull till fortsatt arbete.