Tillbaka

Fadderfamilj

Bli en del av integrationen i Jönköping

Många ungdomar som kommit till Sverige p.g.a. krig och oroligheter har kommit utan sin familj. Flera av dessa ungdomar har nu fått uppehållstillstånd och ska börja sin resa på riktigt in i det svenska samhället.

Där vill vi hjälpa till och hoppas att även du och din familj vill hjälpa till.

Att vara fadderfamilj innebär att man blir fadder till en ensamkommande ungdom som fått uppehållstillstånd. Man träffas kanske några gånger i månaden, pratar svenska, äter mat tillsammans eller gör någon rolig aktivitet ibland.

Men att vara fadder handlar inte bara om att hjälpa. Du får själv värdefulla erfarenheter och möjlighet att lära känna en ung människa från en annan kultur.

Skulle detta vara intressant?

Skicka in en intresseanmälan. Ni blir sedan kontaktade och vi bokar en informationsträff och intervju. Detta för att vi ska kunna matcha ihop er med en ungdom som t.ex. har samma intressen som ni. Vi efterfrågar utdrag ur belastningsregistret.

Ni kan ta tillbaka er intresseanmälan när som helst under processen. 

Intresseanmälan skickas till: jenny.lilja@sv.se  

Detta är ett projekt som Jönköpings kommun driver tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan,  samt olika samarbetspartners. Dessa är Missionskyrkan i Bankeryd, Immanuelskyrkan i Jönköping, Pingstkyrkan i Jönköping och Erikshjälpen i Jönköping.