Författarbesöken fortsätter i vår

Under 2016 har vi tillsammans med övriga studieförbund, biblioteket och kommunen erbjudit gratis författarkvällar i Vetlanda.

Kvällarna har varit välbesökta och författarna Anna Braw, Kristina Sandberg och Vibeke Olsson har varit på plats i Vetlanda.

 

Höstens författarkvällar avslutades med fransk afton med Sekwa förlag. Johanna Daehli berättade inspirerande om förlaget som ger ut böcker på svenska av samtida franska författare från olika delar av världen.

Kvällen blev mycket intressant med mångda boktips på såväl feelgood-böcker som spännande deckare.
Läs mer här om Sekwa förlag

Vårens författarkvällar kommer att släppas i mitten av januari, så håll utkik här eller eller på bibliotekets webbplats. 

Gå med i eller starta egen bokcirkel!

Det finns många anledningar att starta en bokcirkel. Förutom det givna skälet att samtala kring böcker, kan det sociala mötet stå i centrum. Det kan också handla om önskan att fördjupa kunskapen i särskilda ämnen, personer eller kring olika teman.

Det är enkelt att starta och driva en bokcirkel. Hör av dig till oss på SV så berättar vi mer! Läs mer här

 

Om en bokcirkel i Vetlanda

Ur artikel i Vetlandaposten, 6 nov 2016

Att då och då också få besök av välkända författare är något som lockar bokcirkelfolk, men också vanliga bokläsare. Herman Swahn berättar om en bokcirkelgrupp som läst om Maj innan Kristina Sandberg kom på besök.

— På bokcirkeln, efter att de läst den första boken, gick luften helt ur gruppen. De kände att boken var så jobbig att de inte orkade läsa den. Men efter att ha träffat författaren och fått bakgrundshistorien så ville ingen sluta läsa, berättar Herman Swahn.

Till våren kommer en manlig författare men vem det blir vill de båda inte avslöja ännu.

— Det är en känd Vetlandaprofil, är det enda Anette Lundgren, bibliotekchef vill avslöja.

Läs hela artikeln här!