Senior

Samtalsgrupp senior
 - för dig som behöver ny inspiration i vardagen

Ibland kan det vara svårt att se livet från den ljusa sidan. Det kan bero på att man inte mår riktigt bra eller att livet förändrats på ett oönskat sätt. Oavsett vad det beror på, mår man oftast lite bättre av att träffa andra i samma situation - människor som önskar mer inspiration i vardagen.

Omdömen från tidigare deltagare:

"Kursen har gett mej nytt hopp"

"Denna grupp gav väldigt mycket, en känsla av att bli mera positiv och att känna glädje"

"Jag känner tillit för framtiden"

Samtalsgrupp senior är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Region Jönköpings län.

I samtalsgrupperna fokuserar vi på de dagar som kommer. Det finns en tydlig struktur för samtalen, och vi samtalar om livet. Samtalen handlar om vår existentiella hälsa och utgår från samtalskorten "Livsmod, livsglädje och livsmening - När livet utmanar".

I samtalet undersöker deltagarna, utifrån temat, hur de kan hitta inspiration i vardagslivet.

Antal gånger: 5 tillfällen, varje tillfälle är ca 1,5 timme.

Att delta i en grupp är kostnadsfritt. Du som deltagare förbinder dig dock så gott det är möjligt, att delta vid alla 5 tillfällen.

Om du behöver utebli, meddelar du din samtalsgruppsledare.

Välkommen!

Kontakt:
carin.latth@sv.se 0704-31 39 45.

 

Tidigare verksamhet 

IT för seniorer

Under år 2020 genomförde Studieförbundet Vuxenskolan ett projekt med syftet att öka seniorers delaktighet i samhället genom att öka kunskapen i hur man använder sin smarttelefon eller surfplatta. Tillsammans med tre kommuner i länet, Aneby, Sävsjö och Vaggeryd genomfördes fem studiecirklar då ungdomar anställdes. De utbildade 58 seniorer i mera kunskap inom IT, med hjälp av studiematerialet ”Alla kan surfa”.