Hälsa & välbefinnande

Mjölksyrade grönsakers nyttighet är både väl beprövat och numera också vetenskapligt belagt. Deras vänliga bakterier är ett mycket billigare alternativ än att köpa tillskott probiotika, från apoteket eller hälsokosten. C-vitamin, antioxidanter och många andra nyttiga ämnen bevaras i de syrade grönsakerna och blir dessutom mer tillgängliga genom syrningsprocessen. Även nya komplexa näringsämnen som B12-vitamin och aminosyror bildas. När bakteriefloran i mage och tarm förbättras stärks även immunförsvaret. Syrade grönsaker är en riktig superfood!

I denna workshopen går vi vidare och kommer bl.a göra kimchi ( kryddad, fermenterad salladskål ). Det blir dessutom provsmakning av olika syrade produkter.

BRA ATT VETA
- Du kommer också att få med dig en burk med kimchi som du får vårda hemma. Avgift för fika, provsmakning, ingredienser och burk tillkommer med 100 kr.
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Leg. sjuksköterskan och lic. livsstilskonsulten Kerstin Fransson.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 0383-75 51 82
veronica.josefsson@sv.se