Hälsa & välbefinnande

OBS! Kursen är fullbokad, nytt tillfälle är den 8/11. 18.00-21.00. Anmäl er på arr. 36294.

Mjölksyrade grönsakers nyttighet är både väl beprövat och numera också vetenskapligt belagt. Deras vänliga bakterier är ett mycket billigare alternativ än att köpa tillskott probiotika, från apoteket eller hälsokosten. C-vitamin, antioxidanter och många andra nyttiga ämnen bevaras i de syrade grönsakerna och blir dessutom mer tillgängliga genom syrningsprocessen. Även nya komplexa näringsämnen som B12-vitamin och aminosyror bildas. När bakteriefloran i mage och tarm förbättras stärks även immunförsvaret. Syrade grönsaker är en riktig superfood!

På workshopen lär vi oss hur man syrar grönsaker teoretiskt och praktiskt. Fokus kommer att ligga på vitkål. Det blir dessutom provsmakning av olika syrade produkter.

BRA ATT VETA
- Du kommer också att få med dig en burk med surkål som du får vårda hemma. Avgift för fika, provsmakning, ingredienser och burk tillkommer med 100 kr.
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Leg. sjuksköterskan och lic. livsstilskonsulten Kerstin Fransson.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 0383-75 51 82
veronica.josefsson@sv.se