Mat & dryck

Kursinnehåll
Vi lär oss göra sushi från grunden. Sushi är en japansk maträtt bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning, vanligen tillsammans med fisk, rom eller skaldjur. Sushi äts vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära och japansk soja. Du får under en kväll där du lär dig grunderna i att tillaga sushi med den respekt den kräver. Vi lagar olika sushirätter som vi sedan äter tillsammans och utvärderar rätterna samt diskuterar recept.

BRA ATT VETA
En vuxen och ett barn/ungdom från 11 år och uppåt som lagar Sushi tillsammans. Skriv i anmälan vilket barn och vuxen som hör ihop.
Kostnad för ingredienser ca 100 kr per portion tillkommer och betalas på plats till ledaren.
Kursen startar vid 5 anmälda deltagare
Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Yukiko Nakamura kommer från Sendai som ligger i nordöstra Japan. För 9 år sedan flyttade hon till Sverige och bor i Vetlanda. Hon var i Sverige för första gången 1994 på semester och blev direkt kär i landet. Kärleken har inte bleknats och hon är fortfarande kär i Sverige.

FRÅGOR?
Kontakta: Veronica Josefsson, Verksamhetsutvecklare 0383-75 51 82
veronica.josefsson@sv.se