Mat & dryck, Övrigt

Visst kan man laga något gott även i skogen! Vad sägs om en 3 rätters middag med enkla medel och metoder.

INNEHÅLL
Här testar vi att laga en enkel trerätters meny med friluftskök som hjälpmedel. Att laga mat i skog och mark är en trevlig aktivitet för både barn och vuxna.

Det blir en mumsig, rolig och lärorik dag i skogen för både barn och förälder!

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs.

ÅLDER/NIVÅ
Lämplig för barn från åk 3 ungefär samt förälder eller far-morföräldrar, annan vuxen.

LEDARE
Petter Ottosson gick sin första överlevnadskurs 2002 och har efter det haft stort intresse för friluftsliv överlevnad och skogsäventyr. Matlagning i skog och mark är också ett intresse som han använder sig mycket av i sitt jobb som scoutkonsulent.

UPPLÄGG FÖR KURSEN
Vi träffas på parkeringen vid Hultskolan och tar oss tillsammans till platsen där maten ska tillagas.
Vi delar upp oss familjevis och håller avstånd mellan grupperna (med hänsyn till pandemin).
Vi lagar maten och äter sen maten vi lagat tillsammans (med avstånd.)

BRA ATT VETA
Kläder efter väder, tänk på att man lättare blir kall när man är still. Ta gärna med sittunderlag om ni har.
En kostnad för ingredienser tillkommer (ca 100 kr för barn, 150 kr för vuxen) och betalas på plats till ledaren via swish eller kontant. Meddela ev allergier/specialkost vid anmälan.

FRÅGOR?
Verksamhetsutvecklare Cecilia Liljeblad 0381-155 50
cecilia.liljeblad@sv.se