Samhälle

Studiecirkeln för dig som vill känna dig uppdaterad om vad som händer i samhället och förstå diskussionen i media om AGENDA 2030. De 17 målområdena inom detta begrepp berör i stort sett hela livet på både individ och samhällsnivå. Inget mål får uppnås på ett annat måls bekostnad. Många kanske tror att den förändring vi håller på med är bara på klimatnivå, den är mycket mer genomgripande än så. Vill du tillsammans med några andra öka din kunskap och medvetenhet om de 17 målområdena vi kommit överens om inom ramen för FN, så är denna studiecirkel en väg.

Inom denna studiecirkel kommer vi att undersöka vad var och en av oss vet och tänker om de olika målområdena. Vi letar konkreta exempel och diskuterar också vilka konsekvenser olika val kommer att få på individ- och samhällsnivå.

Vi lämnar vid slutet av 2022 denna cirkel med utökad kunskap och medvetenhet om vad som pågår och vad som inte pågår både på lokal, nationell och internationell nivå. Vi har en bättre grund för våra egna val och agerande.

Bra att veta:

Tid: 18-20:15
Plats: Emåns Ekomuséums lokaler i Bodafors
Antalet träffar: 10 gånger
Datum: Första träffen är 6/9. sen träffas vi1 gång i månaden.
Kostnad: 1090 kr
Ledare: Maj-Inger Johansson
Vid frågor kontakta: veronica.aberg@sv.se 0380-57 56 02