Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning:

I den här kursen kommer vi att lära oss:
• Solhälsningarna A och B
• Andningsteknik
• Inledningsmantra och avslutningsmantra
• De stående positionerna och några sittande positioner
• Alla avslutande positioner

Utöver detta kommer vi att testa på ”mysore” klass, vilket är vanligt förekommande del inom Ashtanga yogan. Avslutningsvis har vi teori där vi går igenom vad somliga positioner heter på Sanskrit.

Material:
Om ni har egna mattor medta gärna dessa då antalet yogamattor för utlåning är begränsat (liggunderlag fungerar utmärkt som ett alternativ till yogamatta).

Kursledaren:
Krister Green började yoga 2005 med Hatha yoga. 2006 kom han i kontakt med Ashtanga yoga och höll på med det under ett års tid. Senare bytte hans dåvarande yogalärare yogaform till något som heter Virya yoga, vilket även Krister höll på med fram till 2010. Därefter återgick Krister ännu en gång till Ashtanga yoga och har sedan dess både utövat och hållit klasser inom denna yogaform.

Bra att veta:
För att säkra din plats måste du anmäla dig här på hemsidan eller kontakta Anette 070/431 39 31. Det går även lika bra att maila in anmälan till anette.bergkvist@sv.se. Kursen startar då vi fått tillräckligt många anmälningar. Anmälan till kurs med bestämt datum och kursledare är bindande, och du måste därför avanmäla dig senast en vecka efter kallelsen/fakturan skickats ut.