Bondesafari på höstlovet - Bondgårdsbesök Sunnerby Lantbruk

Bondesafari på höstlovet - Bondgårdsbesök Sunnerby Lantbruk

Djur, natur & miljö

På höstlovet kan djurälskande och nyfikna barn mellan 6-15 år göra bondgårdsbesök på Sunnerby Södergårds lantbruk utanför Vrigstad tillsammans med en förälder.

Målet är att barn i åldrarna 6-15 år som kanske aldrig besökt en bondgård får en chans att göra det och lära sig mer om allt från djur och natur till maskiner och matens ursprung.

Sunnerby Lantbruk ligger i en lantlig idyll på Småländska Höglandet, 2 km söder om Vrigstad, utmed Lagans Övre sjösystem. Dess vackra natur sätter sin prägel på omgivningen.

På gården bedrivs jord och skogsbruk där markerna hålls i god hävd med ett hundratal dikor med kalvar. Djuren är av raserna Charolais, Simmental och Aberdeen Angus eller korsningar mellan dessa. Gården drivs av bröderna Per och Olof Carlsson med familjer.

På gården finns stora kor och söta kalvar men även traktorer och mycket annat spännande. Anmäl er till bondgårdsbesöket så får ni se allt detta med egna ögon.

BRA ATT VETA
1-2 anmälda barn har med sig en förälder/vuxen som ansvarar för sitt barn. OBS! max en vuxen per barn. Oömma "rena" kläder efter väder!

Under bondgårdsbesöket bjuds det på fika. Uppge ev. allergier vid anmälan.

Uppge både e-post och mobilnummer för ev. informationsutskick.

Tänk på att anmälan är bindande (även om det är gratis) så att ni inte tar upp en plats för någon annan som inte har möjlighet att komma om det är fullbokat. Hör av er om ni inte kan komma. Vid full grupp tillämpar vi reservplatser och hör av oss till er i turordning. Max 20 deltagare

OBS! Fyll i barnets fullständiga personnummer vid anmälan och fyll i "meddelande" med namn och personnummer på den förälder/"vuxen" som kommer följa med på bondgårdsbesöket.

Besöken arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan och Lantbrukarnas Riksförbund.

FRÅGOR?
Kontakta Emma Westerlind, verksamhetsutvecklare,
0383-75 51 80, emma.westerlind@sv.se