Pedagogik

Vill du också vara med och motverka ofrivillig ensamhet hos äldre? Då är du varmt
välkommen till en cirkelledarutbildning för dig inom SPF seniorerna, PRO eller SKPF som är intresserad av att leda studiecirkel i materialet "Tillsammans mot ensamhet"!

Under förmiddagen går vi igenom studiematerialet och diskuterar bakgrund och fakta kring fenomenet ofrivillig ensamhet. Ni erbjuds också handledning kring ledarskapet i just denna cirkel. Under eftermiddagen hålls grundläggande cirkelledarutbildningar via Arbetarnas bildningsförbund ABF och Studieförbundet Vuxenskolan (SV). Ledare för dagen är cirkelledarutbildare från SV och ABF samt metodutvecklare för studiematerialet från SV.

”Tillsammans mot ensamhet” är ett projekt som de tre seniororganisationerna SPF Seniorerna, SKPF och PRO drog igång hösten 2018. Som en del i detta projekt skapades ett studiematerial för uppsökande verksamhet på fyra träffar för att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. För att stötta lokalföreningarnas eldsjälar att komma igång med denna verksamhet erbjuder vi nu en cirkelledarutbildning i detta material.

Frågor? Kontakta:
Emma Westerlind, Studieförbundet Vuxenskolan tel 0704–313935
Karin Widerberg, ABF tel 0761–807907

Uppge i din anmälan vilken förening du tillhör samt om du vill ha specialkost.

Välkommen med din anmälan!