Dans

Dancehall är en dansstil med attityd och och energi, höfter och ordentligt gung i kroppen. Man dansar till sköna låtar som oftast har tydliga beats och "riddims".
Stilen och musiken har sina rötter i Jamaica och har influenser från t ex afrikansk dans, orientaliskt och hip hop. Stilen har funnits länge men har på senare år vuxit stig stor över hela världen, och ses ofta i musikvideos. Tyngdpunkten i dansen är att känna musiken i kroppen, släppa loss och ha det roligt!

Under hösten lär vi oss några av Dancehallens många olika danssteg och sätter ihop till en koreografi.

ÅLDER/NIVÅ
Kursen vänder sig till dig som är 16 år eller äldre.

DANSLEDARE
Ebba Siöland är utbildad i dans och musikal vid Institute of the Arts i Barcelona och Balettakademin i Stockholm. Förutom att vara danslärare i balett, jazz, modernt och street har hon varit danscoach och koreograf till konståkare, koreograferat Sveamateas uppsättning av Grease och ett flertal dansnummer för olika föreställningar. Hon har också jobbat som dansare och showartist utomlands.
"Genom dansen kan du visa precis vad du känner, utan att använda ett enda ord"

UPPLÄGG FÖR KURSEN
I vår dansar vi 14 gånger sammanlagt med uppehåll på skolornas höstlov v 44.

BRA ATT VETA
Lediga kläder som vi kan röra oss i, barfota eller en danssko, ta gärna med er vattenflaska.
Lämna gärna mobilnummer i anmälan så att vi snabbt och enkelt kan nå dig med viktig information.
Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

ANMÄLNINGSVILLKOR OCH FÖRMÅNER
Mängdrabatt: Vi erbjuder 25% rabatt för dig som vill gå mer än en danskurs. Du betalar fullt pris för kursen med högst pris och får 25% rabatt på övriga.
Familjerabatt: Ni betalar fullt pris för familjemedlemmen med högst pris och 10% rabatt för övriga familjemedlemmar. Skriv på notering vid anmälan!
Rabatterna gäller endast terminskurserna och går ej att kombinera.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka innan kursstart.

FRÅGOR?
Kontakta: Anneli Bjurhed, Verksamhetsutvecklare 0381-155 50
anneli.bjurhed@sv.se