Dans

INNEHÅLL
Under lekfulla former provar vi olika dansstilar såsom Streetdance, Jazzdans, Balett och Modernt.
Barnen får utveckla sin motorik, rytmik och eget skapande. Allt med dansglädjen i fokus!

NIVÅ
7-9 år
Nybörjare/fortsättning

LEDARE
Emma-Britta Cannerstad

Emma-Britta är 27 år och bor i Mullsjö. Hon har nu flyttat hem efter 8 år i Karlstad där hon har utbildat sig och arbetat som förskollärare och danslärare.

”Under mina år i Värmland har jag undervisat barn, ungdomar och vuxna i stilar som dansmix, jazz, koreografi/teknik, jazzfunk, kidsfunk, streetjazz och undervisat lärarklasser i salsa. Under de senaste åren arbetade jag även i ett projekt som hette "Alla kan dansa" och "Dans för alla" där barn och ungdomar med olika funktionsvariationer fick mötas med dansen som utgångspunkt. 2014 startade jag, tillsammans med mina elever, "Dance of hope" som är ett projekt till förmån för barncancerfonden. När jag var 17 år började jag dansa och dansen tog sin början i de latinoamerikanska stilarna, salsa ladystyle, salsapardans, samba och cha-cha. Jag har sedan dess dansat och utövat stilar som hiphop, jazzdans, modernt och balett, varit med i 2 nyårsrevyer både i Jönköping och Karlstad, medverkat i musikaler och dansat i lärarcompaniet Clude Dance Company.

"På mina lektioner tränar vi teknik, styrka, och olika fartfyllda kombinationer som senare utvecklas och används i spännande koreografier till en varierad musik. Min inspiration hämtar jag utifrån olika stilar men med utgångspunkt i jazzens grunder. Framför allt vill jag att mina lektioner skall bygga på glädje då eleverna får öva sig i att vara sina egna konstnärer och uttrycka sig genom dansen på olika sätt, rörelseglädjen och gemenskapen är den viktigaste!"

EmmaBritta undervisar i Dansmix 7-9 år, Showjazz 30+ och Streetjazz 10-14 år i Mullsjö.


BRA ATT VETA
Valfri klädsel som man känner sig bekväm att dansa i.

ANMÄLNINGSVILLKOR FÖR DENNA KURS:
Du anmäler dig till kursen och deltar kostnadsfritt vid det första kurstillfället. Vill du inte fortsätta måste du avanmäla dig före kurstillfälle nr. 2.

ÖVRIGT
- Kursen har uppehåll på novemberlovet
- Vi har 10% i syskonrabatt och 20 % i mängdrabatt (när du dansar två eller flera klasser hos oss). V.g uppge vid anmälan.


FRÅGOR
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan: 036 - 19 00 40.
emma.green@sv.se