Pedagogik

SV har tagit fram en ledarutbildning som genomförs digitalt i tre delar:


Utbildning är till för dig som är ledare hos oss på SV i Jönköpings län.


1. Den första är en ledarintroduktion som alla våra ledare ska göra under 2020. Du kan antingen göra den tillsammans med din kontaktperson på SV eller hemma vid din dator, surfplatta eller mobil. Det är enkelt, du klickar dig bara fram sida för sida i din egen takt. Introduktionen innehåller mycket som är bra att veta, oavsett om du är ny som ledare eller hållit på länge. Klicka här för att komma till introduktionen om du inte redan har gjort den. Bläddra dig igenom introduktionen sida för sida och fyll i formuläret på sista sidan för att verifiera att du genomgått vår ledarintroduktion. Därefter får vi på SV information om att du är klar med steg ett. 


2. Den andra delen är vår nya digitala ledarutbildning Grund. Du gör också denna hemma vid din dator, surfplatta eller mobil. Utbildningen består av texter, bilder och olika filmer. Det är lika enkelt som introduktionen, klicka dig fram sida för sida i din egen takt och om du väljer att pausa och fortsätta en annan dag kommer du enkelt tillbaka till sidan där du slutade. I den här delen av utbildningen är det bra att ha papper och penna i närheten för egna anteckningar och reflektioner, som vi senare ska träffas och prata om. Länken till den här utbildningen får du när du anmält dig till ett planerat datum nedan.


3. Den tredje delen är en digital träff som tar max 2 timmar. Här följer vi upp reflektions- och samtalsfrågorna från den digitala grundutbildningen du själv genomförde i steg 2. Innan träffen får du en inbjudan med möteslänk och instruktioner. Du deltar även här vid din dator, surfplatta eller mobil med kamera och mikrofon. Vi har planerat två tillfällen för dessa samtal, välj det som passar dig bäst! Vi kommer erbjuda flera tillfällen under 2020 för att alla våra ledare ska få förmånen och ha möjlighet att genomföra vår ledarutbildning Grund.


Vi erbjuder även utbildningen 16 juni kl 19.00, klicka här för anmälan.


Anmäl dig senast 5 juni men gärna redan idag!


Vid fullbokad utbildning ber vi dig att anmäla dig som reserv så hör vi av oss med nytt datum.


Om du inte redan har fått vårt material Leda Cirkel kommer du att få det när du anmält dig, antingen av din kontaktperson på SV eller via posten. Efter utbildningen får du även ett personligt intyg skickat till dig.


Att du genomgår vår introduktion och grundutbildning är viktigt för både dig som ledare och för oss på SV. Du som ledare på SV ska ha goda kunskaper om både vår organisation och folkbildning generellt, men också känna en trygghet i hur man på bästa sätt leder och utvecklar en grupp för att nå de uppsatta målen.


Vill du efter grundutbildningen fortsätta utvecklas som ledare, finns i höst även utbildningen Jämställd folkbildning där vi kommer fördjupa oss i normer, förhållningssätt mycket annat viktigt!


Hör gärna av dig till någon av oss som jobbar med ledarutbildningar vid frågor och funderingar:
Marianne Blixt, utbildningsansvarig: 070-4313914, marianne.blixt@sv.se Theresa Eriksson, utbildare: 070-4313930, theresa.eriksson@sv.se Anette Forssander, utbildare: 0723-760253, anette.forssander@sv.se


Vi hoppas att du vill utvecklas tillsammans med oss!