Data & IT

Facebook med Messenger och Instagram är så kallade sociala medier eller nätverk som kan användas till att skapa kontakt och "umgås" med andra över Internet.
Du kan hålla kontakt med familj och vänner, leta upp gamla klasskamrater eller före detta kollegor. Du kan ta del av nyheter och det finns många tusentals intressegrupper. Du kan själv dela information och händelser som du vill att dina vänner ska få ta del av.

Förutom att skicka meddelanden till varandra går det även att lägga upp bilder och filmer. Instagram är mer ett "bildflöde" och har mindre plats för text, medan Facebook rymmer både korta och långa inlägg/meddelande, foton och filmer.

Vid detta tillfälle har du möjlighet att få en introduktion i användandet av de vanligaste sociala medier vi har, samt att också få veta mer om vår kurs och vad som ingår där du har möjlighet att få lära dig hur Facebook och Instagram fungerar och de funktioner dessa erbjuder.

BRA ATT VETA
- Till denna kurs intresse anmäler du dig för vårterminen 2019
- Ingen förkunskap krävs
- Ta med din egen smarta telefon till detta tillfälle Har du, och istället vill använda en surfplatta, går det precis lika bra.
- Parkering på platser märkta för besökare vid Svartågården
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en e-postadress skickas kallelsen/fakturan på denna, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Vår ledare är Matilda Ekztröm, en mycket kunnig ledare inom sitt område och som leder kurser över hela Höglandet.

FRÅGOR?
Kontakta: Anett Olsen, verksamhetsutvecklare, 0380-414 31 anett.olsen@sv.se