Facebook och Instagram Introduktion

Facebook och Instagram Introduktion

Data & IT

Facebook med Messenger och Instagram är så kallade sociala medier eller nätverk som kan användas till att skapa kontakt och "umgås" med andra över Internet.
Du kan hålla kontakt med familj och vänner, leta upp gamla klasskamrater eller före detta kollegor. Du kan ta del av nyheter och det finns många tusentals intressegrupper. Du kan själv dela information och händelser som du vill att dina vänner ska få ta del av.

Förutom att skicka meddelanden till varandra går det även att lägga upp bilder och filmer. Instagram är mer ett "bildflöde" och har mindre plats för text, medan Facebook rymmer både korta och långa inlägg/meddelande, foton och filmer.

BRA ATT VETA
Denna kurs passar dig som inte använt Facebook och Instagram tidigare, men som vill veta lite mer om det och få en introduktion. Om du sen vill lära dig mer om det så har vi en nybörjarkurs på tre tillfällen där man får lära sig mer om hur de olika sociala medierna fungerar och man får hjälp att skapa sig egna inlogg om man vill.

Ta med din egen smarta telefon till kursen. Har du, och istället vill använda en surfplatta, går det precis lika bra.

Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.


LEDARE
Vår ledare är Matilda Ekztröm, en mycket kunnig ledare inom sitt område och som leder kurser över hela Höglandet.

FRÅGOR?
Kontakta: Cecilia Liljeblad, Verksamhetsutvecklare, 0381-155 50
cecilia.liljeblad@sv.se