Mat & dryck

INNEHÅLL
Fermentera mera! - för hälsans skull. Fermenterade livsmedel är inte bara oerhört smakrika utan de innehåller miljontals små levande mikroorganismer som främjar tarmfloran och hjälper matsmältningen på ett helt naturligt sätt. Under kursen lär du dig rätt teknik och får tips & trix hur du lyckas med fermenterad mat i ditt hemmakök.
Fermentering är ett urgammalt sätt att bevara och konservera mat med hjälp av "goda" mikroorganismer. Under kursen går vi igenom olika fermenterings metoder och du kommer lära dig att fermentera olika grönsaker & dryck. Teorin varvas med praktik och du får med hem några glas olika grönsaker som du förbereder under kursen. Gör din egen surkål så är den färdig lagom till jul!
Vi kommer dessutom provsmaka olika fermenterade produkter som kombucha och tempeh.


FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

LEDARE
Romy Ehnert

VIKTIG INFORMATION
OBS! Anmälningar går direkt via info@eldsjal.net eller tel 076-1118773
Vid avbokning senare än en vecka debiteras halva kursavgiften.
OBS! EJ WEBBANMÄLAN!

LEDARE
Romy Ehnert

FRÅGOR
Kontakta jonkoping@sv.se eller ring
Växel 036-190040 eller reka.tompa@sv.se