Mat & dryck

INNEHÅLL
Fermentera mera! - för hälsans skull. Fermenterade livsmedel är inte bara oerhört smakrika utan de innehåller miljontals små levande mikroorganismer som främjar tarmfloran och hjälper matsmältningen på ett helt naturligt sätt. Under kursen lär du dig rätt teknik och får tips och trix hur du lyckas med fermenterad mat i ditt hemmakök.
Fermentering är ett urgammalt sätt att bevara och konservera mat med hjälp av "goda" mikroorganismer. Under kursen går vi igenom olika fermenteringsmetoder och du kommer lära dig att fermentera olika grönsaker och dryck. Teori varvas med praktik och du får med hem några glas olika grönsaker som du förbereder under kursen. Vi kommer dessutom provsmaka olika fermenterade produkter som kombucha och tempeh.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

LEDARE
Romy Ehnert

PRIS
500:-

VIKTIG INFORMATION
OBS! Anmälningar går direkt via info@eldsjal.net eller tel 076-1118773
Vid avbokning senare än en vecka debiteras halva kursavgiften.
OBS! EJ WEBBANMÄLAN!

FRÅGOR
Kontakta reka.tompa@sv.se eller ring 0704-313942
Växel 036-190040