Transport

Kustskepparintyget ger dig behörighet att framföra fritidsbåt större än 12 x 4 meter och är ofta en förutsättning för att hyra båt utomlands.

Kursplan:
Sjökort & Projektioner
Navigering utomskärs
Sjöväder & Färdplanering
Mörkernavigering & Fyrar
Sjörätt

TEORIPROV:
Efter avslutad kurs anordnas en examination/förarintygsprov inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden För Båtlivsutbildning (NFB). Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, utan tillkommer med 500 kronor + 50 kronor för Intygsbok. Du ska ha fyllt 12 år för att få skriva provet.
Prel datum för examination är sön 20/12 i Nässjö.

MATERIAL
Sjökort 931
Transportör, passare och linjal kan köpas av kursledaren.
Grundbok och övningsbok "Navigering och Sjömanskap" beställs via SV och erhålls vid kursstart (kostnad ca 500 kr faktureras i efterhand).

BRA ATT VETA
Vi träffas fysiskt första gången i Nässjö, därefter sker resterande fem träffar kl 16.00-18.15 på distans via Learnify varannan söndag.
Vid träffen i Nässjö görs uppehåll för lunch. Det finns restauranger i närheten eller om du vill ta med egen matlåda.
Vi bjuder på eftermiddagskaffe.

LEDARE
Petter Magnusson har arbetat i folkbildningen sedan 2001 med kurserna förarintyget och kustskepparen. Han har även kurser i Sjöväder med färdplanering. Han är auktoriserad förhörsförättare av Nämnden för båtlivsutbildning. Han är reservofficer och fick sin grundutbildning i flygvapnet. Fritidsbåten finns i Kalmarsund.

FRÅGOR?
Kontakta Mia Undfors, verksamhetsutvecklare, 0380-57 56 04, mia.undfors@sv.se