Transport, Övrigt

För att öka sina chanser på arbetsmarknaden är det viktigare än någonsin att ha B-körkort! I den har digitala kursen på 40 timmar går vi igenom allt man behöver veta för att skriva in sig på en körskola.
Observera att det inte är en teorikurs utan en förberedande kurs! ( Kursen riktar sig till dig som har motsvarade C/D nivå på SFI och vill ha kunskap och stöd att komma vidare)
Ur innehållet:
Vilka steg behöver jag ta för att ta körkort?
Söka körkortstillstånd – var och hur och när gör man det?
Skriva in sig på körskola – vilken skola ska jag välja eller ska jag ta körkort helt privat? Fördelar / nackdelar? Vilket passar mig bäst? Intensivkurser?
CSN-stöd: Det är dyrt med körkort! Mycket dyrt! Hur kan jag finansiera mitt körkort? Har jag rätt att ta CSN-lån? Hur hittar jag information om det?
Inför teoritest – språk: Kan jag klara teoriprovet på svenska eller kan jag göra det på mitt hemspråk? Var finns information om det och hur gör man? Om jag inte kan läsa eller skriva – vad har jag för alternativ och hur kan jag få testet med tolk eller muntligt?
Körkort från andra länder - att ta körkort igen. Risker/ Svårigheter/ Fördelar

Denna kurs ingår i statens satsning på arbetsmarknadsnära insatser på distans och är för dig som på grund av coronapandemins påverkan blivit, eller riskerar att bli, korttidspermitterad, varslad eller arbetslös.