Övrigt

Vi erbjuder en miniserie av två digitala föreläsningskvällar under temat "Nära till bra mat". Möt några av Nässjö kommuns matproducenter. I genuin gårdsmiljö berättar de om sin gård, verksamhet, produktion och vad de brinner för. Nära till bra mat leder till en hållbar utveckling. Genom efterfrågan och konsumtion av svensk mat skapar vi förutsättningar och utvecklingsmöjligheter för svenska bönder att våga satsa och andra lokala entreprenörer som vill tillverka mat med svenska, närproducerade råvaror. Sverige behöver öka produktionen av livsmedel och den låga självförsörjningsgraden. Genom våra val kan vi vara med och göra skillnad. Det blir en kort inledning, filmvisning och eftersnack med producenterna. Du väljer själv om du vill vara med på båda eller bara den ena. (Den 8/12 handlar kvällen om Hattsjöhult Gård).

Den här kvällen handlar om Högagärde Fårgård och medverkar gör Patrik och Elisabeth Jönsson.

BRA ATT VETA
Föreläsningen arrangeras digitalt via Zoom. Du får en möteslänk i god tid innan. Det blir en kort inledning, filmvisning och eftersnack.
Längd ca 45 minuter. Ingen avgift.
Arrangeras i samarbete med LRF Nässjö kommungrupp, Regional livsmedelsstrategi för Jönköpings län 2030, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Reko Nässjö.

FRÅGOR
Kontakta SVs verksamhetsutvecklare Marie Hammarin, tel 070-431 39 23, marie.hammarin@sv.se.