Djur, natur & miljö

Har du precis tagit jägarexamen eller vill du utveckla dina matlagningskunskaper?
Vi går igenom anatomisk styckning på rådjur, vildsvin eller får, beroende på vad kursledaren kan ha tillgång till. Djuren är anatomiskt uppbyggda på samma sätt vilket gör att dina styckningskunskaper kan användas brett. Du får tips om hur du tar vara på alla styckningsdetaljer.

Vi har svinfjälster och gör egen korv samt lär oss använda tryckgryta, konservera, koka, marinera och salta samt koka talg.

Kött och allt som tillverkas under dagen fördelas i gruppen och får tas med hem.


BRA ATT VETA
Vi träffas en lördag eller söndag. Kursdatum sätts vid full grupp.
Ta med matsäck/fika. Kursledaren håller med värmekälla.
Kostnad för djur/kött betalas till ledaren via Swish.
Från 15 år och uppåt.

LEDARE
Richard Gustafsson, kock, odlare och friluftsentusiast.

FRÅGOR?
Kontakt Mia Undfors, verksamhetsutvecklare 070-431 39 24, mia.undfors@sv.se