Djur, natur & miljö, Mat & dryck

Har du precis tagit jägarexamen eller vill du utveckla dina matlagningskunskaper?
Vi går igenom anatomisk styckning på rådjur, vildsvin eller får, beroende på vad kursledaren kan ha tillgång till. Djuren är anatomiskt uppbyggda på samma sätt vilket gör att dina styckningskunskaper kan användas brett. Du får tips om hur du tar vara på alla styckningsdetaljer.

Vi använder svinfjälster och gör egen korv. De slaktrester som blir över använder vi till att göra hundmat.

Kött och allt som tillverkas under dagen fördelas i gruppen och får tas med hem.


BRA ATT VETA
Ta med matsäck/fika. Kursledaren håller med värmekälla.
Kostnad för djur/kött och andra ingredienser samt förpackningsmaterial betalas till ledaren via Swish.
Vi är delvis utomhus, så kläder efter väder.
Från 15 år och uppåt.

LEDARE
Richard Gustafsson, kock, odlare och friluftsentusiast.

FRÅGOR?
Kring kursens innehåll, kontakta kursledare Richard Gustafsson, 073-523 90 17,
övriga frågor verksamhetsutvecklare Mia Undfors, 070-431 39 24, mia.undfors@sv.se