Mat & dryck

Vill du bevara den gamla traditionen och göra din egen ost till påsk! Att göra sin egen hårdost är inte så svårt som man kan tro. Är du bara noggrann och har lite tålamod kan du snart imponera på de bästa husmödrar med ditt eget smörgåspålägg.

BRA ATT VETA
Materialkostnad tillkommer med ca 150 kr, betalas på plats.

Ta med en 10-12 liters gryta, det är lätt att det skvimpar över! 2 - 4 tunna handdukar. En ugnspanna, eller stor plastburk att frakta hem ostenarna i. Flaskor eller dunkar att ta vassle i för att ha till bakning, både bröd och vetebröd! ta med en eller två ostkorgar ca 1 kg och en termometer.

Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Solweig Samefors

FRÅGOR?
Kontakta: Veronica Josefsson, Verksamhetsutvecklare 0383-75 51 82
veronica.josefsson@sv.se