Mat & dryck

Vill du bevara den gamla traditionen och göra din egen ost till jul! Att göra sin egen hårdost är inte så svårt som man kan tro. Är du bara noggrann och har lite tålamod kan du snart imponera på de bästa husmödrar med ditt eget smörgåspålägg.

BRA ATT VETA
Materialkostnad tillkommer ca 150 kr, betalas på plats.
Vi träffas lördagen den 7/3 kl.10.00 på norra sidan av Withalaskolan (om ni kommer från Nygatan kör uppfarten till Norra Esplanaden sväng höger skolbacken före Vetlanda bäcken upp till skolan, där kommer ni fram direkt till hemkunskapslokalen.)

Ta med en 10-12 liters gryta, det är lätt att det skvimpar över! 2 - 4 tunna handdukar. En ugnspanna, eller stor plastburk att frakta hem osten-arna i. Flaskor eller dunkar att ta vassle i för att ha till bakning, både bröd och vetebröd! ta med en eller två ostkorgar ca 1 kg och en termometer.

Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Solweig Samefors

FRÅGOR?
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan: tel 0383–149 45
veronica.josefsson@sv.se