Mat & dryck

Ostkakan är den svenskaste av alla efterrätter. Sedan 1600-talet har vi njutit av denna småländska kulturskatt, Vill du bevara den småländska traditionen? Under en hel dag får du lära dig att baka din egen ostkaka! Du kan även baka glutenfri ostkaka.

BRA ATT VETA
Vi äter lunch under dagen och fika till självkostnadspris.
Materialkostnad tillkommer med ca 200 kr, betalas på plats.

Medtag: Förkläde, kökstermometer, provsticka, diskhandduk,10-12 litersgryta (rostfri), en större bunke, form/formar till att baka ostkakan i (t.ex. en stor "Ostkakebunke" eller 3 st aluminiumformar på 8,5 dl plus en mindre form). Ta med flaskor eller dunkar att ta vassle i om ni vill ta med det, för att ha till bakning, både bröd och vetebröd!

Meddela senast torsdag 3/12 om du önskar baka glutenfri ostkaka.

Vi bestämmer under dagen vart vi äter lunchen någonstans .

Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

LEDARE
Solweig Samefors

FRÅGOR?
Kontakta: Veronica Josefsson, Verksamhetsutvecklare 0383-75 51 82
veronica.josefsson@sv.se