Media & kommunikation

Skrivarkurs online i direktsändning • Grundkurs i dramaturgi och gestaltning
Längtar du efter att pröva effektivaste verktygen för att utvecklas i ditt skrivande? Med Veronica Gröntes metodik och kunskap ger hon dig bästa starten på ditt skrivprojekt. Välkommen till en skrivarkurs online, där vi upplever det som om vi möts i verkliga livet, hela tiden!

Onlineskrivarkurs i direktsändning, vad innebär det?
Denna typ av onlinekurs, innebär att hela gruppen möts i direktsändning under fyra förmiddagar. Vi använder programmet Zoom, där vi enkelt ser varandra och pratar med varandra. Veronica föreläser, vi reflekterar och får skrivuppgifter som är korta modelltexter, alltid med ett speciellt syfte. Gruppen delas in i responspar i digitala rum. Helt ostört ger ni respons på varandras texter utifrån färdiga frågeställningar.
Detta sätt att gå en kurs online, skiljer sig helt och hållet från en ”vanlig” webbkurs, där du sitter för dig själv och arbetar med olika uppgifter. Här blir du inspirerad av gemenskapen i gruppen. Det kan hända att du får en liten uppgift att göra till nästa dag vid några tillfällen, vi får se.

BRA ATT VETA
Datum för skrivarkursen:
Kursstart: onsdag 1 juli kl. 09:00
Kursslut: fredag 3 juli kl. 12:30

Program vid varje kursdag:
09.00 – 10.30 skrivarkurs
10.30 – 11.00 paus där vi rör på oss och dricker en kopp kaffe på egen hand.
11.00 – 12.30 skrivarkurs

För att kunna delta i kursen behöver du kunna tala och skriva flytande svenska.
Kursen arrangeras i samarbete med Författarskola.se.

För info och anmälan: www.forfattarskola.se.
Anmäl dig före 1/6 och avgiften är 2.990 kr (ord.pris 3.990 kr)

LEDARE
Veronica Grönte, skrivarkursledare under drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarutbildning. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.

FRÅGOR?
Kontakta kursledare Veronica Grönte, tel 073-9012125, veronica@forfattarskola.se eller SVs verksamhetsutvecklare Marie Hammarin, tel 0380-575603, marie.hammarin@sv.se.