Djur, natur & miljö


En grundläggande kurs för er med häst, som omfattar hästens anatomi och organfunktioner, palpation, hältor, infektioner av virus, bakterier och mögel-svamp, hormonstörningar, massage / speciell massage, ögondiagnostik, akupressur delvis, hovproblem och hovvård, alternativa behandlingar, kännedom om naturmedels användning.
Som kursmaterial används Eddy Bloms bok –En speciell hästbok- med studiematerial, en del kompletterande material inom vissa områden tillkommer. I slutet av kursen kommer praktiska lektioner genomföras med palpering, massage och verkning. (Platsen för detta bestämmer ledaren tillsammans med deltagarna.
Mellan varje samling sker egna studier i boken och i studiematerialet till nästa sammankomst för genomgång.

1. Presentation av kursledare och materialet samt elevkännedom. Hästens styrkor och svagheter, egenskaper, rasers användning.
2. Palpation att känna igenom sin häst, koppling organ och muskler, ögondiagnostik.
3. Hältor, hovens anatomi, vanliga problem, verkningens grunder.
4. Inre organ och deras funktion, mineraler och vitaminer.
5. Infektioner av bakterie, virus och mögel-svamp, Endokrina körtlar och hormoner
6. Fång och kolik, fånglika symtom, orsak och deras naturmedicinska behandling
7. Inför praktikpassen återblick och uppdatering av palpering, ögondiagnostik och verkning.
8. Praktik

BRA ATT VETA
De 7 teoritillfällena är upplagda som 2*1 h lektioner med 15 min rast emellan. Ta gärna med frukt/fika om du vill fylla på med energi i pausen.
Praktiken kommer vi ta den tid vi behöver till, vilket är minst en halvdag. Beroende på antal elever kan gruppen delas och det sker vid två tillfällen på lämpliga platser med två elever per häst.

KURSMATERIAL:
Boken –En speciell hästbok- 250 sidor. 400:-. Studiemateriel samt kompletterande materiel 150:-. Böckerna delas ut vid första tillfället och faktureras tillsammans med kursavgiften.

LEDARE
Kursledare är Morgan Strålman som har behandlat hästar i ca 15 år, utbildning inom SANHCP, rider själv och har två hästar. Tävlar i EXCA och beridet bågskytte ibland. Tränar westernridning/NH med tränare från USA, har ridit akademiskt, men föredrar härliga skogsturer med fika……
www.morganstralman.se FB: Hästhälsa på naturligtvis

FRÅGOR?
Kontakta: Anneli Bjurhed, Verksamhetsutvecklare, 0381-155 50
anneli.bjurhed@sv.se

Kursinnehållsrelaterade frågor: morgan.paradis@tele2.se