Djur, natur & miljö

Familjeaktivitet för dig som vill hitta på något mysigt med ditt barn på lovet eller om du vill hitta på något roligt själv!

Barn 10 år och uppåt kan delta utan vuxen i sällskap, men för barn under 10 år krävs en vuxen i sällskap (då betalar man endast för barnet), vuxen utan barn är givetvis också varmt välkommen.

Kursen är för dig som vill komma i kontakt med hästar, prova på hästhantering som att rykta och leda hästen, samt prova på att rida och träna häst.

I den här kursen kommer du att få umgås med en häst eller ponny och lära dig att rykta och visitera den. Vuxen och barn får hjälpas åt och lära sig en bra djurvänlig hantering. Beroende på förkunskaper rider barnet själv eller med hjälp av "sin vuxen". Vi jobbar lite grann på ridbanan och avslutar kursen med en skogspromenad, till häst förstås. Självklart får även de vuxna prova på ridning!

BRA ATT VETA
Såväl nybörjare som avancerade är välkomna!
Vi har ridhjälmar att låna. Ta kläder efter väder eftersom vi är ute hela tiden.
Ta gärna med eget fika så kan vi avsluta kurstillfället med fika och prat.
Max 5 personer (barn med vuxen räknas som en person), först till kvarn!
Vid avanmälan senare än 24 timmar före kursstart tas 100% av avgiften ut.

LEDARE
Ines Bergander driver häst- och turistverksamhet sedan 2010 på Åsa Gård i Edshult. Hon är utbildad hästskötare (tysk yrkesutbildning) och hennes erfarenheter inom hästhantering samt ridning har numera grundats i mer än tjugofem år.

FRÅGOR?
Kontakta: Kontakta: Anneli Bjurhed, Verksamhetsutvecklare, 0381-155 50
anneli.bjurhed@sv.se