Hatha Yoga för alla med Frida

Hatha Yoga för alla med Frida

Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning
Anmäl dig redan idag till Hatha Yoga med Frida! Under kursen följer vi den klassiska Hatha yogans tradition och utövar fysiska yogapositioner, kroppskännedom, andningsövningar, fokusering- och koncentrationsövningar samt djup avspänning. Detta har till uppgift att frigöra blockeringar i kropp och sinne, öka din medvetenhet och balanser din energi i din kropp och ditt sinne.

Störst fokus ligger på att du ska få uppleva yoga. Detta sägs nämligen vara det enda sättet att ta reda på vad yoga är. Många gånger har vi ett sinne fullt av intryck som gör det svårt för oss att varva ner. Med hjälp av yoga övar vi på att kunna handskas med vårt sinnes flöde samtidigt som vi utför välgörande rörelser för kroppen!

Alla kan vara med på denna sortens yoga. Det finns alltid alternativ till de positioner som instrueras och du får tillfälle att berätta för Frida om du har någon form av komplikation som hon ska ta hänsyn till i sina instruktioner gentemot dig. Likväl finns det också utrymme för att önska mer kunskap inom vissa områden som ryggbesvär, yogans filosofi och andningen betydelse för hälsan!

Material
Om ni har egna mattor medta gärna dessa då antalet yogamattor för utlåning är begränsat (liggunderlag fungerar utmärkt som ett alternativ till yogamatta).

Kursledaren
Frida Karlsson är bosatt i Ljungby och utbildad och certifierad yogalärare som har avlagt sin examen i Indien vid International Vasishta Yoga Research Foundation. Väl på plats har hon deltagit i 250 timmar yogalärarutbildning samt 250 timmar yogaterapeututbildning.

Bra att veta
För att säkra din plats måste du anmäla dig här på hemsida eller skicka SMS/ringa till Andréas på 072 07 72 386. Det går även lika bra att maila in anmälan till andreas.rydberg@sv.se. Kursen startar då vi fått tillräckligt många anmälningar. Anmälan till kurs med bestämt datum och kursledare är bindande, och du måste därför avanmäla dig senast en vecka efter kallelsen/fakturan skickats ut.