Historien om drycken te

Historien om drycken te

Mat & dryck

Att hitta, bereda och njuta av denna så älskade drycken.
Du få vara med och provsmaka och dricka som de gör i Kina, Japan, Syd-Afrika och Syd-Amerika.
Det är en intressant livsstil "att leva med te" som dessutom ger effekter som balanserar din hälsa!

Allmänt om te / Introduktion
Kina: Gong Fu (te-beredning)
Japan: Cha -No-Yu (te-ceremoni) Wabi-Sabi (te-sfären)
Indiansk: Yerba Mate (te-bruk)
Yerba-Berry: drickes-sätt med intention att närma sig Japan/Kina
Kvalitets-te häpnadsväckande påverkan på avkoppling och immunförsvar

BRA ATT VETA
Denna föreläsning genomförs i samarbete med Lilla Thimons. Önskar man köpa något tilltugg till teet så har caféet servering men både matigare fika samt sötsaker.
Materialkostnad (för te mm) på 100 kr betalas på plats till föreläsaren Berry.
Deltagarna erhåller tepresent efter avlagt "tetest"!!

LEDARE
Berry Vuijsters, hans intresse för hälsan/traditionell kinesiskt medicin samt Zonterapi väckte nyfikenhet för te. Ett känt café på västkusten var under nästan 20 år populärt genom ett unikt te-koncept. Te-import från alla världsdelar med en Kinesisk mentor i Shanghai gav en genuin inblick i en 4000 årig te-tradition och spridning till tacksamma te-intresserade runtom i Sverige.

FRÅGOR
Kontakta: Cecilia Liljeblad, Verksamhetsutvecklare, 0381-155 50
cecilia.liljeblad@sv.se