Höstlovsläger-Dans, sång, drama och musikal

Höstlovsläger-Dans, sång, drama och musikal

Musik, teater

Under höstlovet kommer vi tillsammans med Corazon Dance sätta upp ett läger under höstlovet, för dig som är mellan 6-15 år.

Detta läger vänder sig till dig som älskar att dansa, sjunga, spela teater och stå på scen. Deltagarna delas in i 4 olika grupper och alla jobbar med dans, sång och teater under en hel vecka tillsammans med våra lägerledare, som har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.
Inga förkunskaper krävs för att medverka, men ett stort intresse för musik och rörelse!

Under veckan skapar vi tillsammans en föreställning, deltagarna skriver manus och hittar på egna karaktärer, självklart med stöd från våra lägerledare.
För att kunna skapa tillsammans i en lugn miljö tar vi max 12 deltagare per grupp så det gäller att anmäla sig i god tid!

Tillsammans med våra duktiga lägerledare får lägerdeltagarna utveckla sig inom:

DANS
Dansklasserna utmanar lägerdeltagarna i olika dansstilar och jobbar med att utveckla motorik, rytmik, smidighet och koordination. Vi skapar en dans per grupp under veckan som sedan visas upp på föreställningsdagen.

SÅNG
På sången jobbar deltagarna med sångteknik, artikulation och taktkänsla. Vi provar på olika sånger och genrer under veckans gång.

DRAMA
Dramaklasserna är inriktade på improvisation. Vi gör olika dramaövningar som stärker deltagarna i deras förmåga att stå, röra sig och tala inför grupp. De får även arbeta fram olika scener som på föreställningen binder ihop showen.

MUSIKAL
På musikalklasserna arbetar vi med alla tre inriktningarna. Dans, sång och drama vävs ihop till musikalnummer som visas upp föreställningsdagen.


BRA ATT VETA:
Grupperna delas in efter ålder där de yngre deltagarna har kortare dagar och de lite äldre heldagar. Beroende på hur många anmälningar vi får och i vilka åldrar så kommer vi dela upp alla barnen i fyra grupper, vilken grupp ditt barn hamnar i meddelar vi innan kursstart.
Lägret pågår alltså endast dagtid måndag till fredag, så barnen sover hemma.

Barnen/ungdomarna ska själva ha med sig mat (+ev mellis). Detta då vi under veckan rör mycket på oss och deltagarna behöver äta ordentligt varje dag. Därför är det viktigt att de får något de tycker om.

På fredagen samlas vi vid Östanåskolans aula där vi kommer att förbereda inför en föreställning som hålls kl 17.00 dit alla föräldrar är välkomna att komma och titta. Det innebär att det blir lite sovmorgon på fredagen och vi startar då kl. 10:00 och håller på tills föreställningen är slut.

LEDARE:
Therese Didrik som är bördig från Eksjö är utbildad i Göteborg på Performing arts school och Stockholms Musikpedagogiska institutdriver. Numera driver hon Corazon dance i Stockholm, och hon kommer tillsammans med några av sina duktiga ledare hålla i det här lägret.

Läs mer om Therese och Corazon dance på www.corazon.se

Tack vare att kommunen beviljat oss Lovpengar, så kan vi erbjuda dig som deltagare att delta på det här lägret helt gratis!

ANMÄLAN AV DELTAGARE UNDER 18 år
Enligt svensk konsumentlagstiftning ska man vara 18 år för att anmälda sig till arrangemang på sv.se.
Fyll därför i målsmans personnummer och uppge sedan barnets fullständiga namn och personnummer i meddelandefältet.
SV behöver barnets fullständiga personnummer för att kunna bedriva folkbildningsverksamhet i Sverige.
Läs mer om Studieförbundet Vuxenskolans integritetspolicy och GDPR på vår hemsida www.sv.se/dataskydd

FRÅGOR?
Kontakta: Cecilia Liljeblad, Verksamhetsutvecklare, 0381-155 50
cecilia.liljeblad@sv.se