Djur, natur & miljö

Peter Ekeström beskriver sin kurs såhär;

Två dagars kurs, och som vanligt börjar vi med en föreläsning och bildspel om mitt sätt att jobba för att få en jakthund (eller vilken hund som helst) att bli mer följsam.

Målet är att få hunden ännu mer uppmärksam på mig. För att nå dit måste jag vara tydlig och begriplig för hunden. Det gör jag bäst genom att utnyttja och använda hundens eget språk, signalerna. Då kan jag enklare få hundens uppmärksamhet, och en fungerande följsamhet bygger alltid på att vinna hundens uppmärksamhet.

INNEHÅLL
Dag 1 börjar vi med bildspelet, där jag visar och berättar om hur hundar kommunicerar och om mitt sätt att använda detta signalspråk för att bli tydlig för hunden när det gäller broms, följsamhet och inkallning. Sedan tränar vi praktiskt resten av dagen.

Dag 2 kör vi övningar i stigande svårighetsgrader som är kopplade till varje enskild hund och förare. Det är också nu vi börjar jobba med belöningar långt ifrån ”godis ur handen”, vi letar oss in i hundarnas automatiska belöningssystem, målet för en hundförare är att bli en ”belöningsmaskin” i hundens ögon. Dagen avslutas med ytterligare ett bildspel, där fokus ligger på tips och tricks för att få hunden att vilja lyssna bättre.

Vi kommer också – om någon vill och behöver - att prata oss fram till problemlösningar ur alla möjliga synvinklar, både i vardag och i jakten.

Vill du läsa mer om Peter så hittar du honom på Facebook (Peter & Dogworks) samt på YouTube (Peter pratar jakthund).

FÖRKUNSKAPER
Alla kursens praktiska övningar är individbaserade. Alla hundar är individer, precis som alla förare. Dessutom har alla ekipage olika förkunskaper. Men hundarnas och förarnas ålder, kön, ras och erfarenheter spelar ingen roll. Allt handlar om individen.

BRA ATT VETA
Vi bjuder på förmiddags- och eftermiddagsfika, ta med egen lunch.

TIPS PÅ BOENDE
Sävsjö Camping har stugor och el-plats att hyra.
Hotell Vrigstad Värdshus.

FRÅGOR
Kontakta Petra Väljä; 0768-708652 eller petra.valja@gmail.com alternativt verksamhetsutvecklare Emma Westerlind; 0704-313935 eller emma.westerlind@sv.se