Djur, natur & miljö

Välkommen till en kombination av en upplevelse och en workshop! En dag för dig som är nyfiken på hur man kan skapa en platsunik natur- och kulturupplevelse kryddad med lokala berättelser och närproducerade smaker. Det här är ett gyllene tillfälle att få samtala med, lära av och spendera kvalitetstid tillsammans med Carina och Carina som driver det prisade upplevelseföretaget "Cykla i Filmlandskapet Småland". I trakterna kring Astrid Lindgrens hembygd och sagobygder arbetar de med traktens smaker, lokala eldsjälar och olika filmmiljöer. Dagen inkluderar även lokala smakprov, god småländsk mat och udda platser att skapa minnesvärda historier kring. När vi förflyttar oss sker det på varsin smålandsbygd cykel med eller utan elmotor. Carina och Carina är duktiga på att paketera genomtänkta, genuina och autentiska upplevelser för olika målgrupper. Av dem har vi alla mycket att lära oss. Dessutom är de demoföretagare i Skogens kraft!

BRA ATT VETA
I deltagaravgiften ingår cykel, hjälm, lunch och fika. Kursaktiviteten avslutas kl 13:00. Eftermiddagen fortsätter sedan fram till kl 15:00 med erfarenhetsutbyte kring vad ni deltagare gör på hemmaplan och det vi har lärt oss/upplevt under dagen. Träffen sker till stora delar utomhus och genomförs med minst fyra deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan hanterar anmälningar och fakturor. Kallelse och faktura skickas till dig före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelse och faktura via mejl annars kommer den med vanlig post. Om en kursdeltagare anmäler förhinder på grund av covidliknande symtom återbetalas deltagaravgiften till deltagaren.

Cykla i Filmlandskapet fick våren 2022 motta det ärofyllda priset "Årets Turismpris 2021" av Smålands Turism. Med mottot "Det ska vara enkelt, roligt och hållbart att uppleva Småland" har de i nära samarbete med stora och små aktörer skapat en cykeldestination i gränslandet mellan Jönköpings och Kalmar län.

FÖR MER INFORMATION
Kontakta Ellen Nystedt, projektsamordnare Småland, tel 070-696 00 58, ellen.nystedt@lrf.se eller via info@cyklaifilmlandskapetsmaland, Carina Engqvist, tel 070-261 02 40, Carina Eldåker, tel 070-619 04 33.

FÖR FRÅGOR OM ANMÄLAN
Studieförbundet Vuxenskolan, tel 070-431 39 23, marie.hammarin@sv.se

OM SKOGENS KRAFT
Projektet Skogens Kraft för mångbrukare vill stärka skogens roll i småskaligt företagande. Här möts ni som vill knyta nya kontakter, dela kunskap, hitta samarbetspartner liksom bredda era affärsmöjligheter. Genom att erbjuda olika kurser vill Skogens kraft ge mångbruksföretagare och potentiella mångbrukare möjlighet att utveckla sig i sitt företagande.
En del i arbetet fokuserar på kunskapsöverföring mellan mångbrukare genom så kallade "demogårdskurser", som denna. Dessa kurser leds av mångbruksföretagare som engagerat sig i projektet och vill dela med sig av kunskap och erfarenheter.
Skogens Kraft och kursens värdföretag samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan i genomförandet av kurserna. Kurserna riktar sig till småföretagare och potentiella småföretagare inom de fyra länen Jönköping, Kronoberg, Kalmar och Gotland. Företag och personer utanför dessa län är välkomna i mån av plats.