Jazzdans med Pilats 30år+, studio11, HT-18

Jazzdans med Pilats 30år+, studio11, HT-18

Dans

NNEHÅLL
Jazzdansen har sitt ursprung främst från den afrikanska dansen, men har inslag från många olika danser och världsdelar.
Jazzdansen ligger ofta till grund i koreografier i musikaler, musikvideor och scenshower. Dansen är dynamisk och bygger på koordination, smidighet och rytm. Dansformen utvecklas ständigt och alla ledarna har sin egen stil såsom traditionell, show, funk och lyrisk jazz.

Jazzdans med Pilates 30+ är en klass med allt- i ett! Koordination, styrka, Pilatesövningar, dansteknik, stretch och stegkombinationer till varierad musik. Både mjukt och tufft, långsamt och snabbt. Passar dig som gillar en grundlig uppvärmning samt skön stretching efteråt.

NIVÅ
30 år och uppåt
Passar alla nivåer

LEDARE:
Kristina Svensson
Kristina har lång erfarenhet av Jazzdansundervisning för vuxna och seniorer. Hon har gått första delen av utbildningen i Simonsonteknik för Lynn Simonson. Jazzdans och Balett ligger henne varmast om hjärtat men hon har även dansat Modernt.

Kristina är utbildad i Stott Pilates vid Pilates Center i Stockholm. Har undervisat Pilates på Saga Motion i Stockholm, ett gym i Malmö samt på andra orter på Studieförbundet Vuxenskolan. Hon har också utbildning inom Idrottspsykologi och Mental träning.

"Det bästa med att undervisa är känslan - när det stämmer, musikaliskt och fysiskt och när atmosfären i rummet laddas av koncentration, glädje och energi. För mig är det också viktigt att försöka förklara och förmedla en del av den kunskap om rörelse och anatomi som finns inom dansen."


BRA ATT VETA
Valfri klädsel. (Läraren ger tips vid första lektionen).

ÖVRIGT
- För närvarande har vi endast en dusch att tillgå på studio11, så kom gärna ombytt.
- Fri parkering i anslutning till lokalen.
- Kursen har uppehåll på novemberlovet v.44
- Vi har 10% i syskonrabatt och 20 % i mängdrabatt (när du dansar två eller flera klasser hos oss). V.g uppge vid anmälan..

ANMÄLNINGSVILLKOR FÖR DENNA KURS:
Du anmäler dig till kursen och deltar kostnadsfritt vid det första kurstillfället. Vill du inte fortsätta måste du avanmäla dig före kurstillfälle nr. 2.

FRÅGOR?
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan: 036 - 19 00 40.
emma.green@sv.se