Djur, natur & miljö

Har du tagit hand om en omplaceringshund? Detta är kursen som vänder sej till dej!

Att ta hand om en omplaceringshund och erbjuda en ny start i livet kan ibland vara omtumlande samtidigt helt fantastiskt. Med denna kurs vi vill ge er verktyg att få en bra start tillsammans med er nya familjemedlem. Fokus kommer att ligga på verktyg i vardagen där ni tillsammans med er hund gör roliga saker, stärker er relation samtidigt som hunden får en boost i sitt självförtroende.

Tillfälle 1, Teori.
Hur får jag en trygg vardag med min omplaceringshund? Vikten av att bygga självförtroende

Tillfälle 2, Belöningar, lugn och ro
Belöningar är grunden i hundträning. Detta kurstillfälle handlar om hur vi kan variera belöningar för att nå våra mål i träningen. Vi kommer även börja träna på avslappning för att hundarna ska ska lära sej att slappna av i olika miljöer.

Tillfälle 3, Vardagsnyttiga tips och tricks för bättre självförtroende.
Trickträning är att öka samarbetet med er hund. Vi lägger även fokus på trick som gör hanteringsträningen roligare.

Tillfälle 4, Kroppskontroll
En viktig del i hundars självförtroende är kroppskontroll. Här jobbar vi med bland annat med balans utifrån hundarnas fysiska förmågor.

Tillfälle 5, Problemlösning
Hundar växer av att lösa problem. Vi hittar en lagom nivå för just er hund och hur ni kan få er hund att lyckas lösa de problem vi utsätter dem för.

LEDARE
Jenny Möller

Jag som driver Hela livets hundskola heter Jenny Möller. Jag är utbildad hundinstruktör och hundbeteendeutredare via Attityd hundkunskap. Jag gör bland annat beteendekonsultationer och brinner särskilt för omplaceringshundar och de lite blygare hundarna. Min grundpelare i hundträning är belöningsbaserad träning och att skapa förutsättningar att hundarna ska lyckas med det vi vill att de ska göra.

BRA ATT VETA
- Fri parkering finns i anslutning till lokalen
- Hiss finns att tillgå
- Kaffe finns att köpa på plats för 10 kr
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

25/3 kl 18.00-20.00 inomhus
8/4 kl 18.00-19.30 utomhus
22/4 kl 18.00-19.30 utomhus
6/5 kl 18.00-19.30 utomhus
20/5 kl 18.00-19.30 utomhus


FRÅGOR?
Kontakta anna.henningsson@sv.se eller ring växeln på 036-19004