Mat & dryck

Norrlänska tunnbröd,

Jag heter Sofie Rotstedt och är en av alla eldsjälar bakom Bagarstugan i Ödestugu.
Idén om en bagarstuga kommer från Norrland. Det är det vanligt med en gemensamt ägd bagarstuga i byarna och till påsk, midsommar och jul står folk i kö för att få använda de gamla stenugnarna. Varje gång vi är i Norrland samlas släkt och vänner i bagarstugan. Vi brukar göra mjukkakor och tunnbröd och att jobba ihop en dag är ett mycket trevligt sätt att umgås. Jag delar gärna med mig av den traditionen!

Lördagen den 9 november bakar vi mjukkakor och tunnbröd i vår vedeldade stenugn i Bagarstugan.
Brödet vi gör får ni ta med hem. Det behövs absolut inga förkunskaper utan kom som du är!

Det blir en kurs på lördag förmiddag och samma kurs igen på eftermiddagen, så välj det tillfälle som passar dig bäst.
Det blir ca åtta kursdeltagare vid varje tillfälle.

Förmiddagspasset: kl 8.30 – 12.30, arr: 37391
eftermiddagspasset: kl 14 – 18.00. arr: 37392
Kostnad: 500 kr/person. Fika ingår.
Vid avbokning senare än en vecka debiteras halva kursavgiften.
För anmälan och mer information kontakta: sossorotan@hotmail.com, 070-610 48 02.

Läs mer på www.odestugu.se < Bagarstugan

Varmt välkomna med er anmälan.