Mat & dryck

Varmt välkomna till Bagarstugan i Ödestugu,
där ni får möjligheten att lära er baka med surdeg.

Jag heter Romy Ehnert och i mitt hemland Tyskland har vi en lång tradition av att baka surdegsbröd.
Att sprida den kunskapen ligger mig varmt om hjärtat och genom åren har jag “smittat” många i min bekantskapskrets att själv börja baka med surdeg.
Att tillverka hälsosamt bröd utan några tillsatser är inte alls svårt och det smakar så mycket bättre! Den här kursen riktar sig till dig som har ingen eller lite erfarenhet med surdegsbakning och som är nyfiken på att upptäcka surdegens hemligheter.
Tillsammans bakar vi sd frallor och bröd samt smarrig sd pizza till lunch. Vi använder både elugn och vedeldad stenugn. Ni kommer även att mala färskt fullkornmjöl i en stenkvarn och sätta en egen sd-start med det nymalda mjölet som ni får ta med hem för senare bak.

Under kursen varvar vi teori med praktik. Du kommer bland annat att lära dig:
– Hur man tillverkar olika slags sd
– Sd biologi
– Hantering o förvaring av sd
– Hur man använder sd
– Problembehandling
– Om mjölets roll

Datum: sön 17 november kl. 9.00 – ca. kl. 15.30
Kostnad: 800 kr/person. Det blir max 10 deltagare/kurs.

För anmälan och mer information kontakta: romy.ehnert@gmail.com, tel. 076-111 87 73.
Ta med eget förkläde samt något som du kan transportera din surdeg i om du önskar ta med för eget bak.

OBS! Din anmälan är giltig när inbetalningen är gjord. Vid avbokning senare än en vecka före kurstillfället debiteras halva kursavgiften.
Välkommen!

Anmälan sker direkt till cirkelledaren Romy Ehnert.

När: Lördagen den 19 oktober
Tid: 9.00 - 15:30
Kostnad: 800:- då ingår även lunch.

Läs mer på www.odestugu.se < Bagarstugan

Varmt välkomna med er anmälan.